PREGUNTES MÉS FREQUËNTS

FORFET RECARREGABLE & CASHLESS

El forfet Recarregable & Cashless porta incorporat un xip amb tecnologia RFID/*NFC, que permet pagar amb un simple moviment de canell en mostrar-lo al personal de l’estació. A més de forfet d’esquí, us serveix com a moneder per a pagar el que compreu a l’estació, sense que hàgiu de portar la cartera a sobre.
Podeu recarregar a shop.ordinoarcalis.com/recargasaldo. Podeu consultar el saldo demanant al personal dels punts de consum de l’estació d’Ordino Arcalís.

COM FUNCIONA EL FORFET CASHLESS?

El forfet porta incorporat un xip amb tecnologia RFID/*NFC, de manera que si el col·loqueu als lectors dels dispositius de cobrament, podeu pagar amb un simple moviment de canell.

ON PUC RECOLLIR EL FORFET I QUINS SUPORTS SÓN VÀLIDS?

A les taquilles de l’estació, situades a l’edifici de l’Hortell. Allà heu de mostrar el comprovant de confirmació de la reserva.
Si teniu un forfet de temporada amb un WTP imprès al dors, també podeu recarregar saldo.

QUIN CODI HE D’ESCRIURE?

Forfait Ordino Arcalis

NO RECONEIX EL CODI?

Quan escriviu el número WTP, assegureu-vos que n’escriviu totes les lletres i tots els números. Si no podeu recarregar el saldo, poseu-vos en contacte amb el Departament de Vendes en Línia, bookingarcalis@vallnord.com.

EL SALDO CADUCA?

Si. Podeu consumir-lo entre l’1 de desembre de 2018 i del 8 de setembre de 2019.

COM PUC VERIFICAR EL SALDO QUE EM QUEDA AL FORFET?

Podeu consultar el saldo als punts de consum de l’estació i a la zona privada del web.

ON EL PUC FER SERVIR?

A les taquilles, als restaurants, als punts de lloguer de material i a l’escola de l’estació d’ORDINO ARCALÍS, on hi ha punts de consum assenyalats.

EL PUC UTILITZAR EN ALTRES ESTACIONS?

No. Només és vàlid a l’estació d’ORDINO ARCALÍS.

SI NO M’ARRIBA EL CORREU DE CONFIRMACIÓ DE LA RECÀRREGA, EL FORFET S’HA RECARREGAT?

Mireu si el correu és a la carpeta de SPAM (Correu Brossa). Si no hi és, contacteu amb nosaltres bookingarcalis@vallnord.com.

QUÈ HE DE FER SI PERDO EL FORFET O ME’L ROBEN?

Dirigiu-vos a les oficines d’atenció al client perquè puguem bloquejar el forfet i emetre’n un de nou. (despeses de gestió: 3 €).
Us recomanem que en el moment de recollir el forfet fotografieu la cara i el dors del suport. Aquesta informació és imprescindible per a bloquejar-lo i emetre’n un de nou.

ON PUC DEMANAR AJUDA?

A les oficines d’atenció al client d’ORDINO ARCALÍS. També podeu resoldre els dubtes escrivint-nos a bookingarcalis@vallnord.com.