CREUSSANS

Del 17 de juny a l’11 de setembre. De 10h a 17h.

A Vallnord – Ordino Arcalís es pot pujar fins al port de Creussans, a 2.625 metres d'altitud, per contemplar una de les millors vistes panoràmiques del nord. Es tracta de la frontera natural entre Andorra i França, en la qual es pot captar la magnitud dels Pirineus andorrans, francesos i espanyols. Per accedir a aquest punt, es disposa del telecadira de Creussans, situat a la coma d'Arcalís. A uns 20 minuts a peu, passant pel llac de Creussans, s'arriba al port de Creussans, on hi ha un mapa d'orientació en què el visitant pot veure els detalls de la vista dels Pirineus en aquest punt del sector.
El port de Creussans també amaga una història on el poeta català Jacint Verdaguer n’és el protagonista. El 25 agost de 1883, Verdaguer va entrar a Andorra per aquest port després de dies recorrent el Pirineu català. En aquesta època, el poeta feia un estudi dels paisatges, el folklore i les llegendes dels Pirineus que li van servir d'inspiració per a alguns dels seus versos més coneguts.

CREUSSANS

L’anomenada Ruta Verdaguer és una de les més conegudes. Just comença a la part alta del telecadira de Creussans i acaba al poble de Llorts. Durant el recorregut, que dura aproximadament cinc hores, es troben atractius turístics de la parròquia d'Ordino, com ara la misteriosa coma del Forat, les marrades del Bruig, l'església romànica de Sant Pere del Serrat, el pont de la Farga o la mina de Llorts.

Més informació i reserves: atcordino@vallnord.com - Tel. +376 850 203