TELECADIRA DE CREUSSANS

Del 15 de juny al 8 de setembre

Horari de 10:00 h a 17:00 h

A Ordino Arcalís es pot pujar fins al port de Creussans, a 2.625 metres d'altitud, per contemplar una de les millors vistes panoràmiques del nord. Es tracta de la frontera natural entre Andorra i França, en la qual es pot captar la magnitud dels Pirineus andorrans, francesos i espanyols. Per accedir a aquest punt, es disposa del telecadira de Creussans, situat a la coma d'Arcalís. Des de l’àrea de la Coma i passant per l’estany de Creussans, el telecadira de 4 places cobreix un desnivell de 420 metres en 20 minuts.

El port de Creussans també amaga una història on el poeta català Jacint Verdaguer n’és el protagonista. El 25 agost de 1883, Verdaguer va entrar a Andorra per aquest port després de dies recorrent el Pirineu català. En aquesta època, el poeta feia un estudi dels paisatges, el folklore i les llegendes dels Pirineus que li van servir d'inspiració per a alguns dels seus versos més coneguts.

CREUSSANS
CREUSSANS
CREUSSANS

L’anomenada Ruta Verdaguer és una de les més conegudes. Just comença a la part alta del telecadira de Creussans i acaba al poble de Llorts. Durant el recorregut, que dura aproximadament cinc hores, es troben atractius turístics de la parròquia d'Ordino, com ara la misteriosa coma del Forat, les marrades del Bruig, l'església romànica de Sant Pere del Serrat, el pont de la Farga o la mina de Llorts.

+ Informació: atcordino@vallnord.com Tel. +376 739 600